pizzalimpan

Just nu sitter jag o bloggar på datorn, känns väldigt lyxigt. haha. Innan käkade vi lite frukost fast för Candylee går det lite trögt med det här med att äta något annat än från flaskan, hon lixom öppnar inte munnen!
Stor kopp kaffe och två ägg till moi och en hiskerligt massa banangröt till Candylee som hon inte åt med blåbärsgojs på och vatten på flaska.
 
Dante och Tor är i skolan.
Vincent och Billie-Ray bråkar och röjer o plöjer. Candylee kollar storögt och jag slår dövörat till.
När kaffet är uppdrucket ska jag ta ur diskmaskinen, plocka i och sen fixa pizzalimpa!
Låter rysligt gott så måste prova och så kan vi ha det med oss till våran utflykt på lördag!
Sen blir det att hämta Dante på skolan och ta en promenad med vovvarna
 
Här har ni receptet om ni är sugna på ett testa ni med

Pizzalimpa

2 st

25 g jäst 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 2 msk rapsolja 8–10 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt på burk går också bra) 2 dl krossade tomater ½ dl tomatpuré 1 msk torkad oregano

Fyllning ca 200 g rökt skinka, strimlad ca 300 g ost, riven färsk eller torkad oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Lägg längderna i limpformar, ca 1 ½ liter, klädda med bakplåtspapper. Tryck ihop dem lite lätt om de är längre än formen. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla dem vatten och strö över lite oregano.

7. Grädda limporna längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt dem svalna i formarna.

Kommentera här: