julhaltar!!

Idag har vi varit i kalmar och köpt julklappar till Tor och Dante plus födelsedagspresenter till Tor.
Vi åkte först till Coop sen till Maxi, sen in till stan och gick runder. Först till BR sen till Lekluste sen till Oj toys. Det har varit super mysigt och sönt att få vara själv med kim. Vi åt middag på kina och mara myste.

Vi kollade även på lite kläder men köpte inget, men däremot massa julklappar och vi är så nöjda. Nu är det klart och vi kan bara ta det lungt resten av julen.

Jag har som jag gissade så jävla ont, kan inte röra en muskel och har ont i huvudet.. men smällar man får ta av att gå på stan precis hela dagen. Hoppas bara jag kan sova nu i natt.. nu när vi e barnlediga med ju.

I morgon ska vi hämta våra busar efter vi har vaknat så ska vi ta och fixa färdigt Tors rum och börja med Dantes, sen ner till stan och handla mat. efter det så blir det nog en omgång målning på Dantes rum och om vi orkar och hinner så målar vi yterligen en gång så att det blir färdigt.. så kan vi bara städa och bära in Lillemans saker på måndag. Då kan vi även börja med "nya" sovrutiner för honom.

Nu ska jag gå och nanna kudden, mina ögon dom svider. Mannen min ska nog fixa sin blogg han med (kolla in hans med) Sen ska han nog spela lite om jag känner honom rätt ;-)

ehhh ja det va nog inte mer.. ska gå och gömma undan alla paket ska bli roligt till julafton och se änglarnas (humhum) miner när dom öppnar paketen.


Gonatt på er önskar den haltande flodhästen

Grodan vecka 23

I magen:

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

       

Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.

Partner:

Hjälp din partner att stressa av. Prata med varandra och ta reda på vad som gör henne stressad. Ofta kan det vara osäkerhet om framtiden, exempelvis er ekonomiska situation eller frågor inför förlossningen. Prata, prata och prata! Det kan också vara lugnande för henne om ni diskuterar och planerar förlossningen och tiden strax efter den. Läs mycket tillsammans om de saker som gör henne orolig. Det får också dig att känna dig mer delaktig i graviditeten.

från barntotal.se
I början av denna vecka är fostret 20 veckor gammalt. Ögonbrynen och håret på huvudet blir allt mer synligt och fostret rör mer och mer på ögonen. Ögonrörelserna kan faktiskt synas på ultraljudet. Lanugohåret är nu tjockast runt huvudet, halsen och ansiktet.

Benen är nu nästan lika långa som de kommer att vara i förhållande till resten av kroppen. Både arm- och benmuskler stärks nu och det påverkar fostrets rörelser, som blir ännu tydligare. Men det är viktigt att framhålla att placeringen av moderkakan och hur fostret ligger påverkar hur mycket sparkarna känns. Foster är också individer och de sparkar såklart olika.

Pojkfostrets testiklar vandrar vid denna tid ner i pungen

 ur barnvärlden.seJag ville ta kort idag men har inga batterier till kamran.