tråkig dag

Jag har städat och tvättat idag, är inte färdig men nu får det vara nog. Gör resten i morgon. suck

Pojkar gillar bilar och tjejer gillar dockor!


Nee inte mina barn, dom kommer inte bli hjärtvättade att ett viss kön ska bara gilla vissa saker och om barnet skulle visa något intresse för något annat så får dom höra -nej det där är för tjejer/killar. Nej mina barn får gilla vad dom vill och dom får/ska aldrig få höra att det dom gillar är fel.. att det är fel att gilla något som är "tjejigt"
Lek och lär dig vad du vill, klä dig i alla regnbågensfärger och hjälp och vårda varandra!

Dante har ett mycket brett intresse på olika saker. Han gillar bilar, flygplan och maskiner. Sen gillar han dockor,hästar och prinsessor. Han gillar också att cykla, springa, klättra, rita, lyssna på musik och sjunga.
Det tycker jag är jätte bra och jag ärs stolt över att jag/vi har uppfostran han till att få vara sig själv och inte ett kön!

Vincent är så pass liten än, men något som han gillar är ju Bilar.. leksaksbilar, BobbyCar är han favorit och bilar på datorn (youtube). Men sen tycker han om Bollar väldigt mycket och musik.
Än så länge "leker" han ju inte riktigt. Han brummar så spottet flyger så fort han ser en bil eller flygplan... men det är ju ändå viktigt att visa honom andra saker som kan vara roligt att leka med och visa att det är lika kul som att titta på bilar.

Det är oftast det som föräldrar gör fel. Sonen tittar på en bil brummar och tittar sen på sin förälder, som då ger upp ett stort leende och säger nästan i falset -ja Olle titta en bil, oj vilken fin bil ja bilen den är rolig den.. osv!
Men sen kan ju sonen titta på en docka tex och le och titta upp mot sin förälder, som tror att den visar samma glädje men som säger -ja Olle en docka.. men inte med samma glädje i rösten. Då lär ju sig lilla Olle
Att om jag visar att jag gillar Bilar får jag en glad förälder.

Men jag kan tänka mig att Vincent gillar bilar just för att det är lite fart i fläkt i den "leken". Med BobbyCar kan han köra fort och länge, med leksaksbilarna kan han köra iväg dom fort, på datorn låter bilarna mycket och det ryker.. ja ni fattar han gillar när det händer saker. Vincent sitter aldrig still han har inte tid så då passar den leken bra för honom.

Men jag tycker det är viktigt att uppfostra ett barn och inte ett kön och att man inte hjärntvättar ngarna till att gilla vissa saker!

Lingonpizza.. ja 15minuter..en kvart

Nä nu får jag ju skärpa mig, jag bloggar ju knappt ingenting längre! Men det är ju lite så att man gör lite andra saker.

Men jag gillar ju att blogga så nu får ni ett inlägg =) Dagarna rullar på, pissigt väder tyvär men igår och idag är det ju sol så härligt. Kim och jag jobbar på, vist ibland känns det lite tråkigt.. alla andra har semester och mgås med sina barn medans vi lämnar bort våra och jobbar. Men som tur är jobbar jag inte så många timmar så jag är ju hemma med barnen ändå.

Jag trivs hur bra som helst på jobbet, jätte kul. Lite svettigt, mycket spring och ibland är det tufft. men KUL.. jätte kul och jag är glad att jag kommer ut och får träffa andra och inte bara vara hemma och vara mamma. 
Jag ska iväg i eftermiddag igen och jobba och då ska barnen vara hos farfar en stund innan Kim kommer och hämtar dom.
När jag slutar jobbet idag ska vi åka ner till Nybro för att handla lite, kanske äta nått gott. Jag är sen ledig och jobbar igen på fredagmorgon- då ska barnen vara hos grannen en stund och lördag och söndag ska jag jobba! 

På Måndag åker jag och Pojkarna med tåg ner till skåne och vi läängtar så. Dante kryssar i kalendern och säger ofta stort sätt varjedag att han längtar efter mormor och morfar, att han älskar dom! 
Han pratar ofta med mormor i telefonen men nu är det dags för oss att träffa dom. Jag behöver VERKLIGEN komma här ifrån med. Komma ner och andas lite redig skåneluft och få vara med dom man tycker om!

Kim kommer sen ner på fredagen med Olli som han lämnar hos min "tant" Ella och på lördagen ska vi på Logdans.. redig bonnadans! haha.
ska bli skoj.


Lite bilder med:

Mina barn älskar Pizza så när vi sa häromdagen till barnen -ska vi köpa pizza till ikväll så hade vi förväntat oss ett glatt JAA!
Men istället säger Dante -nee inte pizza. Jag vill ha Lingon!
??
Haha denna unge =)
Vi hade inte någon lingonsylt, brukar inte ha det så jag förstår inte vart han har fått det ifrån. men på senaste tiden så har han inte velat ha frukost,middag eller nån mat utan han säger att han vill ha Lingon (han får ju såklart inte lingon till mat!!)
Så pappa Kim körde iväg till tempo köpte lingon och påväg hem köpte han pizza.

Lingonpizza var det beställt ja!
 
Gofisen


Vincent är så glad i bilar, han vill mecka och fixa och dona med dom och det bästa han vet är när han får vara med pappa och fixa sin raggarbil. Han är så smart och duktig