CandyLee

Nu är jag inte helt säker på tiden, men när jag får min journal ska jag reglera om det blir något fel.
Jag tänkte skriva lite hur det gick igår när CandyLee föddes.
Jag hade sådan ångest över förlossningen och känslig från början. Jag hade sovit en halvtimme mellan halv ett till ett på natten och var väldigt trött.
Men jag hade skaffat mod och var så pepp på att bli igångsatt. När jag kom in fick jag ligga i ctg och sen undersökte de mig. Jag var fortfarande öppen 1.5cm och inte mogen för att få något dropp. Fick en grej som de kallade för tepåse som skulle göra att man mognade men som kunder ta flera timmar eller Dagar (!!!) På sig.Jag bröt ihop och sen var jag knäkt totalt hela dagen. Orolig för barnen och besviken på att ingenting hände. Jag väntade och väntade. Fick komma upp på bb tror det var runt 16 tiden.
Jag fick mat och vid 17 kände jag att värkarna blev lite mer regelbundna och sved till lite mer. Sen gick det fort.
Kl 18 åkte jag ner till förlossningen. Då var jag öppen 3 cm.Jag kämpade på med lustgasen men de fick höja den hela tiden då det inte räckte, gjorde såå förgrymat ont. Jag ber om ryggbedövning och tror kl var 19, och då var jag öppen 4,5 cm. Strax efter kommer läkarna som skulle sätta den men det blev inget bra och det bara klöddade och fick inte till det.
När jag sitter där så plötsligt känner jag bebisens huvud slinka ner och jag säger -nu kommer den.
Nä det trodde dom inte men jag slänger mig på sidan och jodå där var huvudet påväg ut och jag krystar en liten kryst och då kom hon hela hon!!

Hur går det och hur har det varit innan. -Graviditet

Jag tänkte skriva lite hur det är nu med graviditeten. Det är så roligt att gå tillbaka till och läsa.
Jag är idag 36+3 och har tre veckor och tre dagar kvar till mitt bf datum.
Jag tappade slemproppen i måndags, fem dagar sen och har tappat bitar av den i några dagar efter det.
Förvärkarna började strax efter jag tappade slemisen och jag fick plötsligt väldigt brott med att packa bb väskan så nu är den färdig.
Jag har även packat kidzens väska.
Men jag ska gå igenom det en gång till på måndag tänkte jag så jag har med mig allt. Blev ju en rätt stressig packning.
Men ja jag har haft förvärkar men de känns knapt inget. Nån har svidit till lite extra.
Men idag lördag i morse gjorde det djävulskt ont i ryggen att jag fick gå in i sovrummet så att jag inte skulle skrämma barnen. Kim fick strycka mig på ryggen och det hjälpte lite, men sen inget mer! Nada not ingenting. Jo nån samandragning här å där men inget regelbundet tycker jag.

Vill ha vår bäbis nu ♡

* Dante startade allt med att vi åt pannkakor fem dagar innan bf. Jag blev såå mätt och fick ont i magen. Kvällen kom och den där magontet gick inte över så jag blev orolig och vi åkte in. En långdraden förlossning och efter 24 tim var han född.

* Vincent var jag inlagd på bf dagen och de tog mina hinnor, och slemproppen gick. Efter en vecka med förvärkar kom sen de riktiga värkarna och Vincent blev född.

* Billie-Ray hade vi inbokad igångsättning 7 dagar efter bf datumet. Jag hade förvärkar ca en månad innan bf datum som kom nån gång ibland vissa kvällar. Men ju närmare det blev fick jag oftare på kvällarna. Men Dagen innan vi skulle åka in till krisktianstad för igångsättning gick min slempropp och tidig morgon, tror kl var runt fyra tiden började jag få regelbundna värkar och vi åkte in lite tidigare än tänkt och Billie kom självmant.

blandat innehåll och är det på gång nu?

Tiden rullar på och det går rätt fort emellanåt. Men då får man stanna upp och andas och njuta av stunden.
Här sitter min stora älskling och mini älsklingen och tittar på tv o myser

Klappar lite på pappas panna.

Billie-Ray är så himla rolig, han är envis som en åsna och sur som ättika ibland men oj vad mycket glädje denna minimänniskan tillför. Hans lockar, hans hjulbenta gång och alla bus han hittar på. ♡ klok och fin ♡
Han har börjat prata lite nu oxå och nya ord kommer. Han har även ord som inte är nått ord men man fattar vad han menar iaf.
Men några ord han har sagt är mamma och mamma... haha han säger mamma till Kim oxå även om vi har hört honom säga pappa. Men han vill inte säga pappa... lättare med mamma lixom =)
Sen har han sagt blomma, lampa, traktor, nej, igen, Agda, vovvo(hund/Olli)
Dricka,välling och napp har han typ samma ord för och det är nenna.
Sakta men säkert kommer det lite ord =)
Jätte mysigt tycker jag.

Igår fredag var en mycket bra dag. Trots med lite sömn så blev det lite gjort. Ja inget större så men jag vart nöjd med det ändå.
Grannen hjälpte mig med lämning och hämtning av Dantebus och sen satt vi o drack kaffe o kidzen lekte tills det var dagas att laga mat.
Det blev en jätte god wok som smakade precis som på kinaresturang! Men lite stark blev den!! stackars barn men de åt ändå =)
När vi hade ätit färdigt så åkte vi till Tina o Daniel och hade fredagsmys.
Kollade in deras fina slott som de har flyttat in i ♡ Verkligen jätte fint och passade dom perfekt.
Vi hade det jätte trevligt, pratade länge och åt mums.
Kidzen röjde järnet och trivdes som fisken i vattnet. De tryckte in alla godsaker och var faktiskt rätt söta i mellanåt =) ;)

Tina la upp en bild på fb
=)


Tina hade sytt en present till Hoppsan. En super fin åkpåse ♡Såklart ska mamma o pappa oxå matcha med en "vagnvante" eller vad man ska kalla den.I torsdags förra veckan var vi till Ikea och handlade det sista till Hoppsan. Madrass o täcken o kudde o påslakan och lite sånt.
Såklart kan man inte gå på Ikea utan att köpa annat oxå =) Det blev denna fina maskroslampa som en golvlampa.

Nu börjar det även hända lite grejer. I måndags denna veckan gick min slempropp och sen dess har jag mått illa och haft förvärkar. Idag känns dom kraftigare! Vi får se vart det leder till. Jag tror ju fortfarande att det kommer ta ett tag till men det hade varit skönt att få våran bäbis nu.
Men när man mår illa får man ta det som går ner och är sugen på. En morgon blev det blåbärspaj med massa vaniljsås =) haha.

Vi har varit en runda på Romna oxå, i söndags förra veckan. Käkade och fikade på äppelpaj. Mysig dag hos mormor o morfar. Det var då som Billie sa traktor.
Viniboy kollar tv.

Dantebus leker.

Billiekott snor godis.

Förra lördagen var vi inne hos grannen och firade halloween. Super mys. Vi tog det lungt o käkade pizza o godis. Kidzen hade klätt ut sig med.Fredagen förra veckan var jag med Annika till Väla.

Innan jag åkte kom Dante med ta-med-kaffe.
sötfis.


Det var jätte skönt att komma iväg, behövde det men sen var det rätt skönt att komma hem. Jag var så trött.