uppdatering om vad som hände under helgen

Tänkte berätta lite vad som händer och vad som har hänt.

Jo jag fick ju hem stickor från barnmorskan på mvc i onsdags för att jag hade äggvita. Testade mig på torsdagen och det visade äggvita då med. Jag ringde ner till mvc men fick inte tag på henne och hon ringde inte upp fast att jag lämnade ett medeland. Men jag tänkte jaja strunt samma.
På fredagen åkte vi och handlade och när vi kom hem så kom jag på att jag skulle testa mig ju. Så det gjordes och det visade äggvita. Jag ringde då förlossningen eftersom det va röd dag och rådfrågade med dom.
Dom tycket jag skulle komma in på kontroll så sagt och gjort packade vi in ungarna i bilen igen och lämnade dom hos farmor och farfar  och körde vidare till kalmar in till sjukan.

Där fick jag ligga med ctg och fick göra kisseprov och blodtryck. Blodtrycket va bra, men stickan visade äggvita. Jag berättade min oro över barnets storlek och sa det att jag skulle få en tid till ul om några dager till dom. Sköterskan gick och el läkare skulle komma till mig. Men tiden gick och sköterskan kom tillbaka och sa att det tyvärr dröjde lite för att hon blev upptagen med en annan passient. Under tiden tog sköterskan in en ul apparat och vi väntade lite till tills sköterskan kom och sa att jag blir nog kvar på förlossningen under natten och att jag fick gå och äta sålänge så kom läkaren sen och skulle göra ett ul på mig.
Jag och Kim gick och åt. Japp jag fick maten men tycket inte om det alls så Kim fick äta upp det åt mig :-)
Sen fick jag ett rum och vi satt och småpratade lite tills sjuksköterskan kom och berättade att under tiden jag åt så bytte läkaren skift och en ny började.

Vi väntade lite sen kom läkaren in. Hon va mycket argonant (eller vad det heter??) himmlade med ögonen och sa att hon inte fatade varför jag skulle vara kvar hon tycket det inte va nått att oroa sig övber och att jag skulle åka hem men att jag fick väl stanna över natten iaf eftersom jag har äggvita i urinet så det va ju lite oroväckande.
Då blev man ju lite skeptisk varför personalen är så olika, vissa oroa sig och vill hjälpa medans andra tycker det e bara skitsaker typ.
Men Kim va hos mig under kvällen och åkte hem sen vid halv åtta. Jag försökte roa mig med att titta på tv. Fick även lämmna lite blodprover och dom tog blodtrycket lite då och då på mig.

Gick och la mig kl 10 men somnade nog inte förren vid 12 tiden. Sov som en kratta under hela natten och hade förvärkar med 10 min mellan under 4till6 på morgonen. Efter det så försvann det.

Fick lämna kisseprov och tog ctg under morgonen. Åt frukost och väntade på Kim som kom kl 12. Under tiden jag väntade så kom en ny läkare in till mig. Hon va mycket snällare och lyssnade på mig. Hon tycket det va mycket oroande och undrade vad det kan vara för fel. Proverna va bra men att jag har symtomer till havandeskapsförgiftning men inget högt blodtryck. Jag berättade öven att jag har ju en del förvärkar lite då och då.
Hon sa det -ja men då måste vi ju känna på dig. Så av med brallorna och så kände hon att jag va helt uppmjuknad och öppen för ett och ett halvt finger :-) efter att hon hade kännt på mig fick jag lite känningar men dom försvann efter ett tag.

Ja tiden gick och jag och Kim gick en liten runda och roade oss på bästa sätt typ. Under dagen tog dom bodtryck och tittade till mig lite då och då. Sen gjorde vi ett ultraljud för att se om jag har mycket fostervatten och om bebisen är stor. Stor är den, det har dom konstaterat men det är ju jätte svårt att räkna ut hur stor den är. Men uträkningen blev att bebisen skulle vara 4800 stor!!
Kl 6 åkte sen Kim hem och jag slötittade på tv. Då kom läkaren in strax innan 7 och pratade lite med mig och frågade vad jag tycket och hur jag mådde. Berättade att jag mår ju inte så bra, hon va lite kluven. Jag har havandeskapsförgiftning sa hon men inte så pass sjuk att dom gör något åt det. Så sjuk är jag inte. Hon sa det oså att dom sätter helst inte igång en utan dom vill att man ska ha egna värkar. Hon sa att hon hunde ju försöka reta upp det lite, så sagt och gjort av med brallorna igen och hon satte igång. fy bubblarens vad ont och obehagligt det va men jag va peppad och ville så gärna få igång det. Efter det så började jag blöda lite. Men jag ville få igång det så jag ut och gick i trapporna lite innan dörrarna låstes. Sen gick jag runder på rummet i massor. Vist jag kännde det en hel del och vissa stunder gjorde det riktigt ont, men plötsligt kännde jag mig peppad och pigg.. jag hade förhoppning på att jag skulle kanske på bebis på natten eller morgonen. Så jag gick och vickade på rumpan en hel del på rummet tills jag gick och la mig kl 10. På natten kännde jag ingenting!!! Men framåt morgonen hade jag lite känning och det känndes bra men jag mådde skit. Hade ont i huvudet mådde illa och va trött. Bättre blev det ju inte med en mycket otrevlig sköterska som kom in på morgonen, lyssnade ingenting och va avisande. Men jag fick i mig lite frukost och ringde och pratade lite i telefon.
Läkaren kom in till mig och vem va det.. om inte hon som jag hade först. Hon den som jag inte gillade. Hon kom in himmlade lite med ögonen och frågade -ja har du varit här och vilat upp dig nu? Det är dags att åka hem va?.... ehh ja jo sa jag om du ser det så. Det är klart jag vill åka men om ni inte kan göra nått mer här inne. Ja kan lixom likabra ligga och må skit hemma som här men jag vill ju inte åka hem och det sen ska hända något.

Men hon va så otrevklig att jag blev så trött och ledsen så jag bara ringde till Kim och sa att han skulle komma och hämta mig. Under tiden kom den sköterskan som jag inte hellar gillade tillbaka och la en blodtrycksmätare på sängen och sa att jag kunde låna hem den. Sen skulle hon gå. Men jag stoppade henne och fråagde hur den fungerade som svar fick jag att den fungerer som alla andra. Men jag vet inte hur alla andra fungerar iheller. Så hon fick snällt vända och gå dom JOBBIGA två stegen tillbaka och visa. Suck!

Kim kom och 5 min innan han dök upp så gick min slempropp!! Men vi åkte hem och jag hade lite känningar under kvällen men ingenting under natten. Jag blir knäpp!!!

I morse kännde jag lite.. molnvärk men plötsligt fick jag en sån dundervärka att jag blev dubbelvikt och drog tag i Kims täcke. Men när den släppte kännde jag ingenting igen. Har gått nu under dagen, släpper slempropp lite då och då. Tog mig ett bad innan för att kanske mjukna upp det och få igång det. Känner nu hur det trycker på och hur det spänner och drar i magen... men orkar inte bli glad över det. Ska snart lägga mig på soffan och ta det lungt nu uner kvällen. Håller mina tummar på att det kommer igång snart!!!

Kommentera här: